Известие

Collapse
No announcement yet.

Много висок разход - възможни проблеми ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Много висок разход - възможни проблеми ?

Начи колата от подписа гори към 15-16л на 100км. От какво може да е толкова висок разхода ? 1.6 Боксер на един приятел гори 12л макс ... Извинявам се ако темата е разисквана или се повтаря...
    Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
    Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
    Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Има няколко причини да тие такъв разхода ,но най вече колко ти тежи крака на газта.......
    146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщение
      Начи колата от подписа гори към 15-16л на 100км. От какво може да е толкова висок разхода ? 1.6 Боксер на един приятел гори 12л макс ... Извинявам се ако темата е разисквана или се повтаря...
      ами като взех преди 6г пежото ми гореше много над това което пише по книга,що,щот го режех 1-2-3 и т.нт.с яка газ.сега алфата като се има в предвид че е по-оборотна от пежото си я галя и ми гори супер добре.бензин-около 7
      газ-около 7.нежно както се гали мадама и си цар.

Comment

Виж си ламбда сондата !!!!!
        sigpic156 1.8 TS 2004`

Comment

Моита е 1.4 16в 97-ма с бабешко каране 12 като и давам малко повече гас 13 а ако я изправям на задни гуми 14-15 може и 16. пък ти незнам как караш
          Last edited by drajko145; d.m.y г., 22:55. Основание: ,
          BUSHON RACING SERVICE

Comment

лабмда сонда!с тия "убави" бензини дето караме....
            In God we trust, all others pay cash.
            Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
            Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Начи като я настъпвам около 16 като съм бабичка 14.5-15... Не ми се вярва да е от карането ми. Ще я проверя тая сонда...

Comment

колега ламдата ти е заминала , аз го имах тоя проблем преди няколко седмици .... почна да ми дава по 15-17 извън града с каране до 110 .... сега всичко е мно по различно , разхода падна мно осезателно...10/100 г врада (околовръстното) .... провети и катализатора да не ти се е запушил , аз моя го махнах и дори има лека разлика и във вървежа ....
                Alfa Romeo 145 1.4 16vEX
                Alfa Romeo 156 V6quadrifoglio EX

Comment

Освен сондата провери и ел системата - дали ходи ток до всички свещи?
                  Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                  AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                  Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

бе толква си гори ...... ако си варви нормално и няма никакви симптоми нито придърпва и си пали нормално .... ко я караш в задръсване .... и студени стартове толква ... 15-16 зимата до 18 и до 25съм стигал с първата 145ца .....
                    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - няма я вече
                    Alfa Romeo 155 1,8 8v T.spark - няма я вече
                    Alfa Romeo 145 1.4 16v
                    BMW 520i E39

Comment

вие тегличи имате ли на вашите 145-ци? аз нямам щот не ми се налага да дърпам цистерна... :P

sigpic
                      Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
                      http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

Първоначално публикувано от ALFA155Ts Покажи съобщение
                        бе толква си гори ...... ако си варви нормално и няма никакви симптоми нито придърпва и си пали нормално .... ко я караш в задръсване .... и студени стартове толква ... 15-16 зимата до 18 и до 25съм стигал с първата 145ца .....
                        Това е невъзможо за изправна кола.. Особено за Бургас. Пиша го с цел да не се заблуждават хората, че 16 е нормален разход за тая кола, пък било то и с настъпване.
                        Lexus IS200

Comment

Преди седмица имах проблем като придърпваше и пукаше яко - казахте вода при свещите и така се оказа. Изсушиха и пак същото пукане и придърпване, но много по рядно и на следващия ден 8 нови свещи и се оправи. Снощи пак ми придърпа лекичко и пукна 1-2 пъти, а като гледам постовете ви май ще погледна и кабеляците. А относно разхода - Колко пари е тая ламбда сонда втора ръка, че в ахм ауто по 120-130лв вървят а в момента не мога да си ги позволя ? Въобще има ли смисъл от 2-ра ръка ?

Comment

Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщение
                            Преди седмица имах проблем като придърпваше и пукаше яко - казахте вода при свещите и така се оказа. Изсушиха и пак същото пукане и придърпване, но много по рядно и на следващия ден 8 нови свещи и се оправи. Снощи пак ми придърпа лекичко и пукна 1-2 пъти, а като гледам постовете ви май ще погледна и кабеляците. А относно разхода - Колко пари е тая ламбда сонда втора ръка, че в ахм ауто по 120-130лв вървят а в момента не мога да си ги позволя ? Въобще има ли смисъл от 2-ра ръка ?
                            Има смисъл, но е риск печели-риск губи! а цената на 2 ръка е ~ на половина!
                            145 QV ex.
                            146 Boxer TOTAL ex.
                            147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Само да си взема книжката в края на др седмица и ще я карам при лисан на диагностика и от там ще видиме за какво да се готвя... Мерси все пак за коментарите и помощта.

Comment

Working...
                              X